Min Lilla Pekbok

-Guide till de bästa Min lilla pekbok-böckerna

Min Lilla Pekbok är en populär serie böcker som riktar sig till små barn, från 0-3 års ålder. Böckerna består av bilder tillsammans med ord, på olika områden som intresserar många barn. Böckerna finns bland annat på teman som djur, natur och dinosaurier. Genom noggrann analys och research kring böckerna, deras innehåll och kundomdömen så har vi tagit reda på vilka av Min Lilla Pekbok-böckerna som är bäst och mest köpvärda. Läs vidare för att ta reda på vilka.

Min lilla pekbok: första 100 orden – Mest populär!

Första 100 orden är tveklöst den mest populära boken i serien. Boken består av en samling av 100 ord med bilder som de flesta barn stöter på i vardagen. Barnet kan lära sig namnet på allt ifrån frukter till möbler, djur och leksaker. Men även på saker som instrument, fordon och familjerelaterat Det är alltså ett bra hjälpmedel för att börja bygga barnets ordförråd. Och det kan även vara ett bra hjälpmedel för lite äldre barn som ska lära sig svenska.

Första 100 orden är en färgglad bok med fina illustrationer. Boken har fått övervägande bra kundbetyg, ett fåtal kunder riktar dock viss kritik mot att vissa av orden i boken är för avancerade, att det sker vissa upprepningar av ord och att vissa av bilderna är utdaterade, till exempel bild på en gammal telefon.

Min lilla pekbok: första 100 djuren – Bäst betyg!

Första 100 djuren är ett säkert kort för alla de barn som intresserar sig för djur. I skrivande stund är det också den Min lilla pekbok-bok som fått högsta betyg hos en av de ledande bokaffärerna i Sverige. Första 100 djuren ger barn en djupdykning i djurens värld, med möjlighet att lära sig namnet på mängder av olika djur.

Första 100 djuren har fina bilder och illustrationer av olika djur. I boken finns djur från alla olika världsdelar, med allt ifrån kängurus till elefanter och myrslokar. Därmed kan barn i denna bok lära sig namnet även på lite mer ovanliga djur. I och med att boken är översatt från engelska så bör man känna till att boken inte fokuserar på djur som finns i Sverige, den är istället mer internationell. Första 100 djuren har fina bilder och illustrationer av olika djur, med innehåll som även kan vara intressant för lite större barn.

Min lilla pekbok: bondgården

Min lilla pekbok: bondgården är en bok som introducerar barn till de ord som finns i och omkring bondgårdar. Här kan barn lära sig namnet på mängder av olika djur, grödor, jordbruksmaskiner och byggnader.

Ett perfekt sätt att börja lära sig kring mat och matens ursprung. Min lilla pekbok: bondgården är översatt vilket gör att bilderna i boken inte är helt anpassade för vad man odlar på svenska bondgårdar.

Min lilla pekbok: 100 ord i naturen

100 ord i naturen är pekboken som introducerar barnet för naturen, allt från växter till djur, väder och landskap. Illustrationerna är färgglada, fina och lekfulla vilket gör att de uppmuntrar till lärande och att utöka ordförrådet.

100 ord i naturen är en av de nyare tillskotten bland Min lille pekbok-böckerna och får kanske mest ses som en blandning mellan föregångarna. Boken har fått helt ok betyg bland kunder som köpt den men är ingen favorit. En kund skriver till exempel att det är tråkigt att det finns så få riktiga bilder i den.

Min lilla pekbok: dinosaurier

Det här är pekboken för alla dinosaurieälskande barn där ute. Även denna bok är lite nyare bland Min lilla pekbok-böckerna, dock med ett helt unikt tema. I dinosaurier-boken kan man lära sig namnet på mängder av olika dinosaurier tillsammans med förhistoriska växter, fossil, insekter och naturfenomen.

Som de andra Min lilla pekbok-böckerna riktar den sig till mindre barn i åldern 0-2 år. Men frågan är kanske om ämnet är lite för avancerat för denna åldersgrupp? Förvisso kan äldre barn också titta i den men denna grupp efterfrågar förmodligen lite mer text och fakta runt de olika bilderna, och då finns det många bättre val.

Allmänt om Min Lilla Pekbok-böckerna

Min Lilla Pekbok-böckerna gavs från början ut på engelska av Roger Priddy på förlaget Priddy Books. I Sverige ges böckerna ut på Tukan Förlag, där Marie Helleday Ekwurtzel har översatt böckerna.

Tåliga och slitstarka

Min Lilla Pekbok-böckerna är tåliga och slitstarka i kartonnage, med tjocka sidor och en glatt yta som gör att de tål lite tuffare tag än vanliga böcker. Alltså ett bra val även när det kommer till böcker som små barn kan sitta och bläddra själva i.

Bra storlek

Min lilla pekbok-böckerna är små och behändiga till storleken vilket gör dem perfekta att ta med sig på utflykten eller resan.