De Bästa Halvan-Böckerna!

Halvan är en bokserie som riktar sig till barn mellan 3-6 år. Böckerna introducerar barnen till fordon på ett lekfullt sätt. Barnen kan lära sig många spännande fakta om sitt eget favoritfordon. Det finns ju ett antal Halvan-böcker att välja bland, men vilken av Halvan-böckerna är egentligen bäst? Det har vi försökt ta reda på!

Här kommer glassbilen – Vår favorit!

Här kommer glassbilen har varit en riktig favorit hemma hos oss. I den här boken får man lära sig lite mer om hur det är att jobba i glassbilen. Ett roligt tema eftersom många barn har en relation till och positiva känslor kring just glassbilen.

Man får följa med Halvan på en dag i glassbilen, hur frysarna inne i glassbilen fungerar och de olika momenten i en glassbilsförares arbete. Man får följa Halvan när han fyller frysarna med glass på morgonen och när han kör mellan kvarteren och säljer glass. Historien får även en vändning när Halvan får ett samtal om en liten tjej som gått vilse i skogen, Halvan får rycka in med glassbilen och hjälpa till att hitta henne. Här kommer glassbilen gavs ut 2020.

Här kommer skogsmaskinerna – Flest och bäst kundbetyg!

Det här är den Halvan-bok som fått flest och bäst kundbetyg, bland annat hos bokaffären Bonus där den i skrivande stund fått betyget 5 av 5 baserat på 20 kundbetyg. I Här kommer skogsmaskinerna får man följa Halvan när han jobbar som skogsmaskinist. En lärorik bok där man får se hur det går till under avverkningen, och hur det sedan går till när man planterar ny skog.

I berättelsen får man även lära sig en hel del tekniska saker kring hur avverkningsmaskinen fungerar, en spännande maskin som många barn tycker är fascinerande. Här kommer skogsmaskinerna gavs ut 2021.

Här kommer sopbilen: Halvan – Toppbetyg!

Här kommer sopbilen är ytterligare en kundfavorit, som 16 kunder gett betyget 5 av 5 hos Bokus. Boken gavs ut 2004 och har således ett par år på nacken, det är dock inget som märks utan den är lika aktuell idag.

I Här kommer sopbilen: Halvan får man följa med Halvan en dag när han jobbar som renhållningsarbetare. Man får lära sig om hur sopbilar fungerar och sopornas väg från lägenhetshusen till sopstationen. Men historien får även en spännande vändning när flickan Ebbas favorit-nalle Lufsen hamnat i soporna och får åka med Halvan till sopstationen för att leta upp den.

Halvans ABC – Bra kundbetyg!

Det här är ytterligare en bok som varit en favorit hemma hos oss. I Halvans ABC guidas man genom hela alfabetet i Halvan-format, där varje bokstav är ett fordon i boken. Halvans ABC innehåller väldigt många olika fordon och därför är boken också fullspäckad med fakta. Du kan läsa om allt från dressiner till ambulanser, zeppelinare och vikingaskepp. Det är därför en bok som även kan vara rolig för lite större barn. Och det finns en del intressanta fakta även för vuxna.

Till skillnad från de övriga Halvan-böckerna så har Halvans ABC ingen sammanhängande berättelse. Det är istället en bok med korta och spännande fakta om alla de olika fordonen. Ett bra sätt att introducera barn till alfabetet. Bokens popularitet kan bland annat styrkas med att den i skrivande stund fått ett samlat kundbetyg på 4,8 av 5 hos Adlibris (baserat på 5 kundbetyg. Halvans ABC gavs ut 2016.